Maak boven uw keuze 

Een goede start voor het zwembad en onderhoud met de juiste middelen 

Aquasilver geeft ook advies bel  tel: (0031) 0475541622

TIPS VOOR OPSTARTEN VAN HET ZWEMBAD IN HET VOORJAAR pdf 

 

              TIP OZON BEHANDELING met nieuwste techniek 100% natuur zuiver 

                

Er zijn vele manieren om het zwembad water in balans en schoon te houden.

De meest bekende en vertrouwde manier is met chloor en Ph min en plus in balance te houden. Dit kan met een regelsysteem  of met chloor tabletten (handmatig). Een regelsysteem meet het water en voegt automatisch chloor en ph toe aan het water om het op pijl te houden.  Een goed regelsysteem is belangrijk met alarm en die beveiligt tegen o.a. overdosering, goede electrode's (sonde) etc.   Belangrijk is dat het regelsysteem ook past bij het zwembad, vele systemen zijn geschikt tot en met 28 graden zwembad water. De wat duurdere systemen zijn geschikt tot 30 of hoger.

Alternatief voor chloor is een ozon systeem of UV lamp in combinatie met chloor.

Met ozon (Aquascenic) heeft u geen last meer van algengroei in het zwembad water. Het water blijft mooi helder en gezond. Geen last van vervelende bijwerkingen van chloor zoals irritatie aan de huid of chloor lucht. Het milieu wordt niet belast en bespaar honderden euro 's aan chloor tabletten, algen middel, snel chloor etc. 5 a 10 jaar aan chloor afhankelijk van gebruik en model.     

Aquascenic is zeer geschikt voor zwemvijvers, zie informatie hieronder. 

  • Het enige systeem op de markt dat met zoetwater werkt zonder chloorproductie, dus geen huidirritaties en prikkende ogen.
  • Bestrijd op een effectieve wijze algen en de biofilm, deze heeft geen kans zich te ontwikkelen.
  • Zuivert met zijn eigen componenten H en O het water (H2O).
  • de koper en zilver elektroden zorgen dat de vuildeeltjes vlokken en doden tevens algen en bacteriën.
  • Sugar Valley Aquascenic houdt het water jaren helder.
  • Advies schikt voor water t/m 28 graden

Technische specificaties

Het werkingsprincipe van hydrolyse oxidatie is gebaseerd op het vermogen van koper en zilver als flocculant en bacteriedodend middel. Maar ook om watermoleculen te splitsen in zuurstof, ozon en peroxide. Samen zorgt dit voor een volledige waterbehandeling op basis van oxidant-flocculatie zonder chemicaliën.

Zout

In het water met een lage geleiding wordt automatisch ter plaatse OH, Ozon, peroxide en zuurstof geproduceerd voor de desinfectie van het water. Tevens bevat het Sugar Valley Aquascenic systeem ook een koper/zilver ionisator. Zout toevoegen is niet nodig, echter kan het systeem met > 1 gram zout per liter werken om zo aanvullend nog chloor te produceren. Een zoutconcentratie is mogelijk van 0 tot 100 gram per liter.

Hydrolyse

Het Hydrolyse systeem splitst de watermoleculen (H2O) in H en O atomen waarbij vrije radicalen ontstaan. Deze vrije radicalen vormen oxidanten die krachtiger zijn dan chloor: OH- (radicale hydroxide), O (atomaire zuurstof), O3 (ozon), H2O2 (waterstofperoxide) en O2 (zuurstof).

 

Desinfectie

Het voordeel van deze radicalen is dat deze binnen seconden desinfecteren en dan weer terug vallen in water. Er worden dus geen schadelijke bijproducten geproduceerd zoals bij chloor. Naast deze vrije radicalen wordt er een klein beetje natriumhypochloriet gemaakt om residu werking in de zwemvijver te garanderen.

Koper/Zilver

De aanvullende koper/zilver ionisatie verhoogt de kracht van de hydrolyse enorm. De antibacteriële en algen dodende eigenschappen van koper/zilver ionisatie worden aangevuld met de hoge oxidatie kracht van het hydrolyse-systeem wat samen resulteert in een natuurlijke waterzuivering, zonder toevoeging van chemicaliën.