Energie besparen

Als eigenaar van een zwembad wil je heerlijk genieten van het zwembad in het zwemseizoen, maar gezien de hoge energie kosten stijgingen is het mogelijk om de stroom verbruik aanzienlijk te reduceren. Zie onder enkele tips.

  • Door een niet licht doorlatende afdekking kan er tot wel 60% bespaard worden op de circulatie tijd van de pomp. Mede afhankelijk is het temperatuur van het water en intensiteit van zwemmen en vervuiling.  Belangrijk is wel de chemie goed in balans te houden. 
    Afdekking van lamellen zijn ideaal of een Energy Quard noppenfolie deze voorkomen ook algenvorming. Dus niet zwemmen betekent zwembad dicht leggen.
  • Bij het gebruik van een standaard 1 snelheid pomp is er een knappe oplossing om de pomp frequentie gestuurd te maken. Zie onder het schema als voorbeeld wat de besparing kan opleveren prijs van kw kan natuurlijk verschillen.  Alternatief is een 3 snelheden pomp aan te schaffen.
  • Start het zwemseizoen niet eerder dan 15 mei, de nachten zijn nog meestal koud in de voorliggende periode en zwembad koelt 's nachts 2 a 4 graden weer af. 
  • Een warmtepomp heeft een hoger rendement als de buitenlucht ook warmer is, gebruik deze zo min mogelijk in de nacht. Koop daarom niet een te klein model. Meer vermogen warmtepomp verwarmd sneller en zijn stiller in gebruik als het zwembad op temperatuur is. (Inverter techniek)
  • Test uw water regelmatig en bekijk het water regelmatig, een goede chemie balans is belangrijk en stel de uren bij indien nodig van uw circulatie pomp. Een automatische dosering systeem en met wifi connectie geeft meer overzicht en gebruikersgemak.
  • Plaats indien mogelijk zonnepanelen of solar panelen om het zwembad te verwarmen en kosten te besparen.
  • Zorg dat het zwembad schoon is en gebruik een robotzuiger, minder vuil op de bodem betekent schoner water en minder bacterie en algen vorming in het zwembad.

Nieuw 2022

Frequentie regeling voor standaard pomp

Aanbieding

Badu Eco Touch Speck

Nieuw 2023

Pearl Connect schakelkast

Nieuw 2023

BWT Manager connect Duo

Water Manager

BWT Pearl Water Manager..

Nieuw 2022

BWT Full Inverter warmtepomp IC68

Nieuw 2022

BWT Full Inverter warmtepomp IC89

Nieuw 2022

BWT Full Inverter warmtepomp IC125

Nieuw 2022

BWT Full Inverter warmtepomp IC142

Nieuw 2022

BWT Full Inverter warmtepomp IC182

Nieuw 2022

BWT COSMY 200